04 mars 2008

Hur svåra saker får man skriva om för ungdomar?

Christina Wahldén är journalist och har arbetat som polisreporter. Hon har också skrivit flera böcker, både för ungdomar och vuxna. Hennes första roman Kort Kjol handlar om Myran, en gymnasietjej som åker in till Stockholms centrum för att festa. Under kvällen blir hon våldtagen. Hela tillvaron rasar samman för Myran. En del tycker att det var hennes eget fel eftersom hon var full och hade kort kjol. En skakande och gripande läsning.
Christina har också skrivit böckerna Cell grön. Den handlar om två tjejer som är bästisar, ända tills Jakob dyker upp. Emma blir oerhört kär och börjar förändras och tycka precis som den militanta veganen Jakob. Och vad ska hennes kompis Moa göra?
Boken Heder handlar om en ung tjej som vägrar gifta sig med en man som utsetts åt henne. Christina har även skrivit böcker om övergrepp, trafficking och sexköp.

På tisdag den 11 mars klockan 19 kommer hon till Contrast. Hon kommer att prata om hur svåra saker får man egentligen skriva om för ungdomar? Det kostar 30 kronor för studerande och 50 för andra. Då ingår det även fika.

0 kommentar(er):